Tursku napustilo 36.776 migranata

Izvor: B92, 29.Feb.2020, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tursku napustilo 36.776 migranata"

Tursku je do sada preko Jedrena napustilo 36.776 migranata, saopštio je večeras turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu.

"Do 21.02 sati po lokalnom vremenu preko Jedrena našu zemlju je napustilo 36.776 migranata", naveo je Sojlu u poruci na Tviteru, prenosi agencija Anadolija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ranije danas je izjavio da je ta zemlja i ranije upozoravala da neće moći da podnese teret novog migrantskog talasa i da će morati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da otvori granice ako se nastavi kriza i migrantski talas iz Sirije.

Šta smo rekli pre nekoliko meseci? Rekli smo da ćemo morati otvoriti granicu ako se kriza nastavi. Uznemirili su se i nisu nam verovali. Šta smo juče uradili? Otvorili smo. Do jutros je granicu prešlo blizu 18.000 migranata“, kazao je Erdogan.

On je poručio da Evropska unija mora da održi obećanja koja je dala Turskoj u vezi s pomoći u suočavanuu s migrantskom krizom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turski ministar saopštio ALARMANTNE PODATKE: Desetine hiljada migranata NADIRE KA EVROPI! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2020

Tursku je do sada preko Jedrena napustilo 36.776 migranata, saopštio je večeras turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu...- Do 21.02 sati po lokalnom vremenu preko Jedrena našu zemlju je napustilo 36.776 migranata - naveo je Sojlu u poruci na Tviteru...Saat 21.02 itibarıyla Edirne üzerinden...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.