Tursku do sada napustilo skoro 80 hiljada migranata

Izvor: B92, 01.Mar.2020, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tursku do sada napustilo skoro 80 hiljada migranata

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu saopštio je da je preko Jedrena do sada Tursku napustilo više od 76.300 neregularnih migranata.

"Do 09.55 sati po lokalnom vremenu preko Jedrena našu zemlju je napustilo 76.358 migranata", naveo je resorni ministar u poruci na Tviteru.

Tokom jučerašnjeg dana Tursku je napustilo 36.776 migranata. Migranti iz Turske u kolonama su krenuli ka Evropi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preko provincije Jedrene koja je smeštena na turskoj granici sa Grčkom i Bugarskom.

Hiljade migranata stigle su na granični prelaz Kapikule i napuštaju Tursku ka Grčkoj. Turski graničnici ih ne sprečavaju u tome od petka, navodi Anadolija.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan juče je izjavio da je ta zemlja i ranije upozoravala da neće moći podneti teret novog migrantskog vala i da će morati otvoriti granice ako se nastavi kriza i migrantski val iz Sirije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.