Turski vojnici stigli u Zubin Potok FOTO

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 11:33

Turski vojnici stigli u Zubin Potok FOTO

U Zubinom Potoku od jutros je, kao pojačanje KFOR-u, uočen turski kontigent, čije je raspoređivanje nedavno najavljeno.

Pripadnici turskog kontigenta, čije je slanje zatražio NATO, stigli su nedavno na Kosovo i Metohiju zbog pogoršanja bezbednosne situacije potvrdio je nedavno na konferenciji portparol KFOR-a, pukovnik Andrea Galieni.

Nakon što je 29. maja NATO štab odlučio da pojača vojnike KFOR-a slanjem dodatnih trupa, od 5. juna većina od 500 vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turskog kontigenta počelo je raspoređivanje na Kosovu.

Do sada je raspoređivanje već završeno, oni su u kasarni i obučavaju se da za nekoliko dana budu spremni da budu rasporedjeni tamo gde je potrebno i da podrže trupe KFOR-a, rekao je Galieni na konferenciji za medije 9. juna, i dodao da će oni biti na KiM dokle god to bude bilo potrebno.

U Zubinom Potoku trenutno je situacija mirna.

Građani u tri opštine na severu protestuju od 29. maja zbog nasilnog upada tzv. Specijalnih jedinica Policije Kosova i gradonačelnika u zgrade opština.

Mirna situacija je i u Zvečanu i Leposaviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.