Turski vojnici poginuli u ruskom napadu u Siriji

Izvor: VOA, 09.Feb.2017, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski vojnici poginuli u ruskom napadu u Siriji

U ruskim vazdušnim napadima greškom su poginula tri turska vojnika, a 11 ih je ranjeno, saopštila je turska vojska. Takođe je navedeno da su ruski avioni u severnoj Siriji greškom bombardovali zgradu u kojoj su se nalazili turski vojnici, koji su u toj zemlji u okviru ofanzive "Eufratov štit". Ruski predsednik Vladimir Putin telefonom je izjavio saučešće predsedniku Turske Redžepu Tajepu Erdoganu, navode vojni izvori.  U međuvremenu, turske vlasti su saopštile da su zaplenile  150 kilograma eksploziva i uhapsile četvoricu osumnjičenih ekstremista Islamske države u predgrađu Gaziantepa, u blizini sirijske granice. Policija je takođe pronašla samoubilačke prsluke sa eksplozivom, daljinske upravljače za detonatore i nekoliko pušaka u vlasništvu islamista, za koje vlasti veruju da su pripremali veliki teroristički napad. Na video snimcima zaplene, vide se psi tragači koji su korišćeni za otkrivanje oružja i eksploziva koje je bilo zakopano. Policija u Turskoj je pojačala antiterorističke operacije od novogodišnjeg napada na noćni klub u Istanbulu u kojem je poginulo 39 osoba, većinom stranaca. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država. 
Pogledaj vesti o: Turska,   Vladimir Putin

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSI GREŠKOM SATRLI TURKE: U napadu ruske avijacije smrtno stradali turski vojnici!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2017

Poginula su tri turska vojnika, a 11 ih je ranjeno..U napadu ruskih aviona u Siriji ubijeni su turski vojnici i zbog toga su telefonom razgovarali predsednici Rusije i Turske...Kako je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Vladimir Putin je izjavio saučešće Redžepu Tajipu Erdoganu i rekao da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.