Turski vicepremijer: Metafore o fašizmu jer brinemo za Evropu

Izvor: RTS, 20.Mar.2017, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski vicepremijer: Metafore o "fašizmu" jer brinemo za Evropu

Numan Kurtulmuš rekao je da Turska koristi metafore o "fašizmu" zato što je zabrinuta za budućnost svojih evropskih prijatelja. Izrazio je nadu da će se oni setiti svoje krvave istorije i da neće pasti u zamku nacizma.
Na konferenciji za medije, koja je prenošena uživo na turskoj televiziji, Kurtulmuš je rekao da evropske zemlje treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preduzmu mere protiv rasizma, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, neprihvatljivo je da nemačke novine imaju toliko naslova o Turskoj, i istakao da se radi o mešanju u unutrašnje stvari Ankare.
Agencija podseća da je nemačka kancelarka Angela Merkel ponovo tražila od Turske da prestane da upoređuje zabrane mitinga turskih zvaničnika u Nemačkoj sa nacističkom taktikom. 
Rojters navodi i da su Turska i Nemačka u sve dubljem diplomatskom sporu, pošto je nekoliko nemačkih gradova iz bezbednosnih razloga zabranilo turskim ministrima da održe govore na mitinzima turske dijaspore.
Kurtulmuš smatra da su te zabrane "neprihvatljive".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.