Izvor: Luftika.rs, 27.Avg.2023, 14:05

Turski turistički biser gde Sunce ne zalazi, krase ga prelepe plaže i bogato istorijsko nasleđe

Turska iz godine u godinu privlači sve više turista iz čitavog sveta.
Ukoliko još niste odlučili gde ćete letovati, razmislite o Bodrumu, a mi ćemo vam u ovom tekstu reći i zašto je ovo letovalište dobar izbor.
U južnom delu istoimenog poluostrva, na sat vremena leta od Istanbula, a na pola puta između Marmarisa i Kušadasija, a preko puta grčkog ostrva Kos, nalazi se mala luka Bodrum, koja je i jedno od najpopularnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << turskih letovališta na obalama Egejskog mora.
Sa oko 30.000 stanovnika predstavlja jedan od najnaseljenijih gradova na turskoj obali, a na godišnjem nivou ga poseti nešto više od milion turista iz svih delova sveta.
Upravo tu, gde se susreću Egejsko i Sredozemno more, pravoslavlje i islam, nalazi se mesto koje je kao stvoreno za odmor.
Mesto koje nudi širok spektar sadržaja za uživanje. Bodrum je poznat i po prelepim plažama i hotelima različitih kategorija, kao i prirodnim lepotama i značajnom istorijskom nasleđu.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Bodrumbookers (@bodrumlovers)


Šta to Bodrum čini tako posebnim? Obalu koju zapljuskuje Egejsko more krase bele kućice s plavim prozorima, a upravo je zbog ovih kućica, Bodrum je jedno od najviše fotografisanih mesta u Turskoj.
Mnogi za Bodrum kažu da je boemski grad i u tome ne greše. Kafići u kojima možete uživati u različitim pićima, slušati muziku sa svih mediterana i razgovarati sa lokalnim stanovništvom zaista govori o pravom boemskom mestu.
U Bodrumu se nalazi pregršt galerija, knjižara, muzeja i mesta gde se možete upoznati i sa savremenom kulturom Turske. Obavezno posetite i pozorište Bodrum, s čijeg se vrha pruža fantastičan pogled na more i obližnje planine.
Za one koji odmor vide kao priliku da se od jutra do mraka opuštaju na plaži, Bodrum nudi kilometre javnih i privatnih površina, koje su ispunjene raznolikim restoranima i kafićima.
Leto ovde ne prolazi Zbog povoljnih klimatskih karakteristika, Bodrum je savršena letnja destinacija. Nešto više od 300 dana godišnje je sunčano, a jun, jul i avgust su najtopliji meseci.
Zapravo, sezona u Bodrumu traje od maja do oktobra, kada se dnevno beleži više od 12 sunčanih sati. U tom periodu kiše gotovo da nema, a najviša dnevna temperatura neretko prelazi i 35 stepeni, navodi „Bodrum.org“, a prenosi portal Švrćkanje.
Blizu 50 putnika prijavilo novosadsku agenciju „City travel“ Ministarstvu turizma

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.