Turski tok zapeo na bugarskom sudu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2019, 05:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski tok zapeo na bugarskom sudu

Gradnja gasovoda "Turski tok" preko Bugarske, od čega zavisi snadbevanje Srbije ruskim gasom, još nije počela, iako je planirano da radovi počnu ovog meseca jer je, kako navodi "Politika", cela stvar zastala na sudu.

Kako objašnjava, italijansko-saudijski konzorcijum "Arkada", koji je prvobitno trebalo da se bavi ovim poslom, a koji je suspendovan zato što dva puta nije dostavio potpunu dokumentaciju u zadatom roku, podneo je tužbu jer se smatra oštećenim, posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nakon saznanja da je bugarska strana spremna da novoizabranom konzorcijumu za razvoj gasa "Bugarska" spusti cenu za 31,5 odsto od prvobitno ponuđene.

Direktor bugarskog operatera gasa Vladimir Malinov je početkom prošlog meseca, nakon što je objavljeno da je "Arkada" suspendovana, najavio da će se gradnjom gasovoda preko Bugarske baviti novi konzorcijum za razvoj gasa "Bugarska".

"Politika" dodaje da se prvo ročište očekuje tokom septembra zbog čega, ističe, nije realno očekivati da će prve količine gasa sa "Turskim tokom" preko Bugarske i Srbije preteći pre kraja ove godine.

Neimenovani izvor lista napominje da je najvažnije da Bugarska, za sada, čvrsto stoji iza odluke da ovaj gasovod gradi, ali dodaje da će se Srbija, ako Sofija odustane od projekta, snadbevati iz najvećeg gasnog skladišta "Baumgarten" u Austriji i preko Mađarske dobijati gas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Turski tok zapeo na bugarskom sudu, gas neće u Srbiju ove godine

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2019

​BEOGRAD - Gradnja gasovoda "Turski tok" preko Bugarske, od čega zavisi snabdjevanje Srbije ruskim gasom, još nije počela, iako je planirano da radovi počnu ovog mjeseca jer je, kako navodi "Politika", cijela stvar zastala na sudu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.