Turski sud odredio DOŽIVOTNE ROBIJE zbog napada u kom su poginuli Nemci

Izvor: Blic, 31.Jan.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski sud odredio DOŽIVOTNE ROBIJE zbog napada u kom su poginuli Nemci

Sud u Turskoj osudio je danas tri osobe na doživotnu robiju zbog učešća u samoubilačkom bombaškom napadu u Istanbulu 2016. godine u kojem je poginulo 12 nemačkih turista.

Kako je prenela agencija Anadolija, turske vlasti tvrde da je bombaš samoubica, koji se razneo u turističkoj oblasti Sultanahmet u Istanbulu, bio povezan sa Islamskom državom.

U tom napadu, jednom od nekoliko koji su potresli Tursku od 2015. godine, ranjeno je 15 osoba, među kojima devet Nemaca, kao i državljani Norveške, Perua i Južne Koreje, podseća AP.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Doživotne kazne za napad na nemačke turiste u Turskoj

Izvor: RTS, 31.Jan.2018

. Sud u Turskoj osudio je tri osobe na doživotnu robiju zbog učešća u samoubilačkom bombaškom napadu u Istanbulu 2016. godine u kome je poginulo 12 nemačkih turista.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.