Turski sud naložio ponovno hapšenje novinara Ahmeta Altana

Izvor: Beta, 12.Nov.2019, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski sud naložio ponovno hapšenje novinara Ahmeta Altana

Turski sud danas je naložio ponovno hapšenje novinara i pisca Ahmeta Altana, nedelju dana nakon što je pušten iz zatvora zbog navodne umešanosti u neuspeli vojni udar 2016. godine u Turskoj, prenela je agencija Anadolija. Altan (69) i novinarka Nazli Ilidžak (74) oslobodjeni su 4. novembra posle tri godine zatvora. Oni su istog dana osudjeni na deset i po godina i skoro devet godina zatvora zbog "pomoći terorističkog grupi". Oni su pušteni na slobodu ali su pod sudskom kontrolom i zabranjeno im je da napuste zemlju. Medjutim, sud je danas naložio ponovno hapšenje Altana na poziv glavnog tužioca koji se protivi odluci o njegovom oslobadjanju. Altan i novinarka su prvobitno bili osudjeni na doživotni zatvor ali je Apelacioni sud naložio novo sudjenje.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turski sud naložio ponovno hapšenje novinara Ahmeta Altana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Nov.2019

Turski sud je naložio ponovno hapšenje novinara i pisca Ahmeta Altana, nedelju dana nakon što je pušten iz zatvora zbog navodne umešanosti u neuspeli vojni udar 2016. godine u Turskoj, prenosi AFP. Altan (69) i novinarka Nazli Ilidžak (74) oslobođeni su 4. novembra posle tri godine zatvora. Oni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.