Turski privatni avion sa 11 osoba srušio se u Iranu, nema preživelih

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Mar.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski privatni avion sa 11 osoba srušio se u Iranu, nema preživelih

Turski privatni avion srušio se danas u planinskoj oblasti na jugozapadu Irana a poginulo je svih 11 putnika i članova posade, saopštile su vlasti.

Avion marke "bombarder CL604", sa osam devojaka i tri člana posade leteo je po jakoj kiši iz Ujedinjenih Arapskih Emierata (UAE) za Istanbul, navodi Asošiejted pres.

Vlasnik aviona bila je firma turskog biznismena Huseina Basarana, a u avionu je bila njegova ćerka Mina i njenih sedam prijateljica koje su se vraćale >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa devojačke večeri u Dubaiju, navode turski mediji, a prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Iranski zvaničnik Modžtaba Kaledi rekao je da je avion udario u planinski masiv Zagros, blizu mesta Šar-e Kord i zapalio se, oko 370 kilometara južno od Teherana, prenela je iranska državna televizija.

Kaledi je kasnije naveo da su žitelji obližnjeg sela zatekli na mestu pada aviona u olupini 11 izgorelih tela, i da će za utvrđivanje njihovog identiteta biti neophodna DNK analiza.

Iranska agencija Mizan je javila da su meštani rekli da su pre pada uočili plamen u motoru aviona.

Avion je nestao sa radara nešto više od sat vremena po poletanju, saopštilo je tursko Ministarstvo saobraćaja, a prenosi Anadolija.

U februaru se avion sa 66 putnika i članova posade takođe srušio u oblasti planinskog masiva Zagros, na jugu Irana, navodi BBC.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Srušio se avion u Iranu, poginula ćerka turskog biznismena

Izvor: N1 televizija, 11.Mar.2018

Privatni turski avion s jedanaest putnika i članova posade na letu iz emirata Šarže prema Istanbulu srušio se u Iranu, objavio je portparol kontrole leta, a prenosi novinska agencija ISNA...Turski Crveni polumesec objavio je da je avion pripadao turskoj kompaniji Basaran Holding, te da su svi putnici...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.