Turski premijer proglasio pobedu na referendumu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2017, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski premijer proglasio pobedu na referendumu

Turski premijer Binali Jildirim proglasio je večeras pobedu posle referenduma na kojem je većina građana glasala za ustavne promene koje daju šira ovlašćenja predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu.

"Prema nezvaničnim rezultati, referendum o uvođenju predsedničkog sistema završen je pobedom jer su građani glasali za promene", rekao je Jildirim u govoru u sedištu vladajuće Stranke pravdei razvoja (AKP).

Prema podacima posle 98,95 odsto prebrojanih glasova, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 51,34 odsto građana glasalo je za promene Ustava, ali je opozicija osudila "manipulacije" i dodala da će osporiti deo rezultata.

U Turskoj je danas održan referendum o uvođenju predsedničkog sistema vlasti, koji bi zamenio parlamentarni, čime bi predsednik Redžep Tajip Erdogan dobio šira ovlaščenja uz teoretsku mogućnost da ostane na vlasti do 2029. godine.

Predsednik Erdogan već je zahvalio svojim pristalicama na podršci, a nazvao je i svoje političke saveznike kako bi im čestitao na pobedi i zahvalio, rekli su turski zvaničnici. Erdogan je rekao da je "zahvalan građanima koji su izrazili svoje mišljenje".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Jildirim proglasio pobedu: Građani glasali za promene

Izvor: B92, 16.Apr.2017

Turski premijer Binali Jildirim proglasio je pobedu posle referenduma na kojem je većina građana glasala za ustavne promene...One daju šira ovlašćenja predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu..."Prema nezvaničnim rezultatima, referendum o uvođenju predsedničkog sistema završen je pobedom jer su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.