Turski parlament odobrio promenu Ustava

Izvor: Radio 021, 21.Jan.2017, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski parlament odobrio promenu Ustava

Turski parlament odobrio je promenu Ustava, koja predviđa i povećanje ovlašćenja predsednika Redžepa Tajira Erdogana, saopšteno je iz parlamenta.

Time je, kako prenosi Rojters, otvoren put za referendum koji se očekuje na proleće, a koji bi omogućio da Erdogan bude predsednik do 2029. godine.

Turski parlament je odobrio promenu ustava sa 339 glasova.

Ustavna reforma zahtevala je najmanje 330 glasova od ukupno 550 članova.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Turski parlament odobrio prelazak na predsednički oblik vladavine

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2017

Parlament Turske odobrio je paket ustavnih amandmana, koji predviđaju prelazak na predsednički oblik vladavine.. . Agencija prenosi da je amandman podržalo 339 poslanika od 488 članova koliko je glasalo.. . Nacrt izmene oblika vladavine u Turskoj u parlament je unela vladajuća Partija pravde...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.