Turski odbor tvrdi da nema sumnje da Gulen stoji iza puča

Izvor: N1 televizija, 26.Maj.2017, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski odbor tvrdi da nema sumnje da Gulen stoji iza puča

Predsednik turskog parlamentarnog odbora koji ispituje prošlogodišnji neuspeli vojni puč, rekao je da nema sumnje da iza njega stoji muslimanski propovednik Fetulah Gulen, koji živi u egzilu u SAD.

Resat Petek izjavio je ovo kada je predstavio izveštaj odbora zaduženog za istraživanje prošlogodišnjeg neuspelog puča. Gulen, nekadašnji saveznik predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji je u međuvremenu postao njegov neprijatelj, negirao je bilo kakvu umešanost u te događaje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Petek je rekao novinarima da izveštaj "jasno i uverljivo pokazuje" da je Gulenov pokret iza događaja od 15. jula.

Turska je nazvala Gulenov pokret terorističkom organizacijom i od SAD traži njegovo izručenje.

U čistkama turske vlade posle neuspelog puča uhapšeno je više od 47.000 ljudi osumnjičenih da su Gulenovi sledbenici, a više od 10.000 je otpušteno iz državne službe.

Petek je Gulena nazvao "prevarantom" koji je, kako je rekao, pripremao preuzimanje vlasti poslednjih 50 godina.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.