Turski ministar: Umro je VIDEO

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 14:15

Turski ministar: Umro je VIDEO

Turski opozicioni poslanik, koji je pre dva dana doživeo srčani udar tokom žestokog govora u parlamentu, u kom je kritikovao predsednika Turske, preminuo je.

Hasan Bitmez, član partije Felisiti (Saadet), preminuo je danas u gradskoj bolnici u Ankari, saopštio je turski ministar zdravlja Fahretin Koča.

Na snimku turskog parlamenta vidi se kako 54-godišnji Bitmez pada na pod posle govora u kom je kritikovao vladajuću partiju Redžepa Tajipa Erdogana zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trgovine Turske sa Izraelom uprkos ratu u Gazi.

"Dozvoljavate da brodovi idu u Izrael i besramno to nazivate trgovinom. Vi ste saučesnik Izraela", rekao je Bitmez u govoru posle postavljanja transparenta na podijumu sa natpisom Ubica Izraela, saradnik AKP.

"Imate krv Palestinaca na rukama, vi i vaši saradnici. Vi doprinosite svakoj bombi koju Izrael baci na Gazu", rekao je on poslanicima tokom debate o budžetu ministarstva spoljnih poslova za 2024. godinu.

Turski ministar zdravlja je posle sednice u utorak saopštio da je angiografija otkrila da su dve glavne vene u srcu Bitmeza bile potpuno začepljene. "Srce je prestalo da mu kuca, reanimiran je u parlamentu i prebačen u roku od 20 minuta u bolnicu, gde ga je medicinska mašina održavala u životu", rekao je Koča.

Mala islamistička stranka Saadet pridružila se glavnom opozicionom bloku koji je podržao Erdoganovog oponenta Kemala Kiličdaroglua na predsedničkim izborima u maju ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.