Turski mediji: Vlasti imaju tonski snimak ubistva novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Okt.2018, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski mediji: Vlasti imaju tonski snimak ubistva novinara

Turski provladin list Sabah preneo je danas da turski zvaničnici poseduju tonski snimak na kojem je navodno zabeleženo ubistvo saudijskog novinara Džamala Hašogija kome se gubi svaki trag 2. oktobra kada je otišao u saudijski konzulat u Istanbulu, prenela je agencija AP.

List Sabah, preko kojeg su turski zvaničnici bezbednosti otkrili informacije o tom slučaju, preneo je danas da tonski zapis dolazi iz Hašogijevog sata Epl voč (Apple watch) koji je navodno zabeležio ubistvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << novinara.

Sabah je dodao da su turske vlasti dobile tonski snimak sa Hašogijevog ajfona i njegovog profila na i-klaudu (iCloud).

Novinar je svoje telefone dao verenici pre nego što je ušao u zgradu konzulata.

Saudijski ministar unutrašnjih poslova demantovao je danas navode da je dato naređenje da se ubije novinar i disident Džamal Hašogi, i osudio to kao "neosnovane laži".

Princ Abdel Aziz ben Saud ben Najef rekao je da je njegova zemlja privržena "tradiciji poštovanja međunarodnih pravila i konvencija", prenosi zvanična saudijska agencija SPA.

Džamal Hašogi nije viđen od kada je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu 2. oktobra da uzme dokumente potrebne za venčanje. Turska policija i brojni mediji veruju da je ubijen u konzulatu.

Vest o tonskom snimku juče je preneo i Vašington post za kojeg je radio novinar.

Hašogi (59) prošle godine je otišao u SAD iz straha da ne bude uhapšen pošto je kritikovao neke odluke saudijskih vlasti među kojima vojnu intervenciju u Jemenu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.