Turski konzul u Novom Pazaru: Ovo je prvi put da se osećam kao kod kuće VIDEO

Izvor: B92, 11.Maj.2021, 19:42

Turski konzul u Novom Pazaru: "Ovo je prvi put da se osećam kao kod kuće" VIDEO

Generalni konzulat Turske počeo je da radi u Novom Pazaru, iako je svečano otvaranje zakazano za početak juna. Konzul Bašar Bašol rekao je da Srbiju i Tursku tek očekuju veliki zajednički projekti i da je mnogo toga i do sada urađeno, zahvaljujući odličnoj saradnji dvojice predsednika, Vučića i Erdogana.

Bašol je organizovao prijem za ekipu Televizije Prva, kojoj je dao i prvi intervju.

"Pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje sam često čuo od stupanja na dužnost je 'Jeste li se navikli?' Verujte, nema neke razlike na koju bi trebalo da se naviknem. Sve je vrlo slično kulturi moje zemlje: ljudi, hrana i ulice... Kao da sam u Turskoj, samo se govori drugi jezik. Jedan od najvažnijih faktora moje tako lake adaptacije nesumnjivo je gostoprimstvo koje su pokazale srpske vlasti", kazao je on za ovu televiziju.

Stoga je, dodao je, zahvalan srpskim vlastima i ljudima u regionu.

"Radio sam u mnogim zemljama, od Venecuele do Rusije, ali ovo je prvi put da se osećam kao kod kuće" istakao je.

Kako je ocenio, odnosi Turske i Srbije doživljavaju svoj istorijski vrhunac.

"Otvaranje našeg Generalnog konzulata pokazatelj je toga. Našu braću iz Sandžaka i građane poreklom iz Sandžaka koji žive u Turskoj vidimo kao most prijateljstva između naše zemlje i Srbije. Naš Generalni konzulat će dodatno ojačati ovaj most svojim aktivnostima na svim poljima. Dakle, to će dati značajan doprinos i odnosima Turske i Srbije i ljudima u regionu", poručio je Bašol.

Više o tome kakvi su planovi na polju turskih investicija u ovaj region poslušajte u video-materijalu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.