Turski helikopter leteo oko grčkog ostrva, Grci pucali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2018, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski helikopter leteo oko grčkog ostrva, Grci pucali

Turski helikopter leteo je u ponedeljak uveče oko malog istočnog grčkog ostrva Ro, a tu oblast je napustio nakon što su grčke trupe ispalile pucnje upozorenja, navodi danas grčki list "Ekatimerini".

Incident se dogodio sinoć oko 23.30 sati, a nejasno je o kom tipu helikoptera je reč, piše grčki list.

Neimenovani izvori u grčkom Ministarstvu odbrane rekli su da su primenjeni grčki propisi, a takođe su naveli da je ministar odbrane Panos Kamenos >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u stalnom kontaktu sa šefom Generalne vojne komande (GES) i načelnikom Generalštaba oružanih snaga Grčke (GEETHA).

O incidentu je, napominje "Ekatimerini", obavešten i grčki premijer Aleksis Cipras.

Izvori u grčkom Ministarstvu odbrane kažu da su ovakvi incidenti namerni, kako bi za njih čulo tursko javno mnjenje.

Isti izvori navode da se Grčka uzdržava od bilo kakve provokacije i da će odgovoriti na takve akcije u skladu s međunarodnim propisima.

Grčki list napominje da su u nedelju dva turska borbena aviona ušla u Region informacija o letenju (FIR) Atine, ignorišući neformalni moratorijum o vojnim aktivnostima između Grčke i Turske za vreme velikih verskih praznika.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ekatimerini": Turski helikopter leteo oko grčkog ostrva

Izvor: RTS, 10.Apr.2018

Turski helikopter leteo je u ponedeljak uveče oko malog istočnog grčkog ostrva Ro, a tu oblast je napustio nakon što su grčke trupe ispalile pucnje upozorenja, navodi grčki list "Ekatimerini". . Incident se dogodio u...

Nastavak na RTS...

Grci hicima upozorenja oterali turski helikopter kod svog ostrvca

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2018

Grčki vojnici ispalili su hice upozorenja da bi udaljili turski, po svemu sudeći vojni helikopter koji je prošle noći leteo kod ostrvca Ro, na istočnom kraju granice, na Sredozemnom moru, rekao je izvor iz Generalštaba grčke vojske...Atinska RTV Skai je otkrila taj incident koji se dogodio u vreme...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.