Turski graničari pucali na kurdske izbeglice, jedna žrtva

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski graničari pucali na kurdske izbeglice, jedna žrtva

Moskva -- Jedna kurdska izbeglica je ubijena, a dvoje je ranjeno na granici između Sirije i Turske, nakon što su turski graničari otvorili vatru, navode lokalni mediji.

Turski graničari pucali su na kurdske izbeglice koji su pokušali da pobegnu od rata u Siriji i ubili su jednu izbeglicu, a ranili dvoje, navode mediji, a prenosi “Sputnjik”. Incident se desio kasno u subotu uveče.

„Žrtve su pokušavale da pređu granicu i uđu u Tursku nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što su pobegli iz sela Kelika u kurdskom okrugu Afrin. Ali nemilosrdni turski graničari su pucali na njih i ubili 35-godišnjeg muškarca, a ranili još najmanje dve osobe… Ti neidentifikovani civili su pokušavali da nađu utočište nakon što su pobegli iz Afrina, gde radikalni islamisti nastavljaju da bombarduju kurdska sela i gradove.“

„Međutim, brutalnost turskih snaga očigledno prevazilazi brutalnost terorističkih grupa u Siriji“, izjavila je za „ARA njuz“ Valida Hasan, direktorka Komisije za ljudska prava u kantonu Cezire na severu Sirije.

Ona je dodala da Kurdi zahtevaju da se međunarodna zajednica umeša u situaciju na terenu kako bi zaustavila kršenje osnovnih ljudskih prava od strane Turske.

Kurdi su najveća etnička manjina u Siriji, a takođe naseljavaju i delove Turske, Irana i Iraka. Od početka građanskog rata u Siriji, Kurdi su trajno na meti terorističkih grupa kao što je ID.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turska: Graničari ubili jednog kurdskog izbeglicu, ranili najmanje dvoje

Izvor: Blic, 07.Avg.2016

Turski graničari otvorili su vatru na kurdske izbeglice koje pokušavaju da pobegnu iz rata u Siriji, ubivši pri tom najmanje jednu, a ranivši dve osobe, javili su danas lokalni mediji...Mediji su preneli da se incident dogodio sinoć oko ponoći, prenosi "Sputnjik"...- Izbjeglice su pokušavale da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.