Turski avioni gađali kurdske ekstremiste u Iraku i Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski avioni gađali kurdske ekstremiste u Iraku i Siriji

Turski vojni avioni bombardovali su danas kurdske ekstremiste u iračkom regionu Sindžar i u severoistočnoj Siriji, usmrtivši najmanje 20 njih, u sve oštrijoj borbi protiv grupa koje su pridružene Kurdistanskoj radničkoj partiji (PKK) koju Turska, SAD i EU svrstavaju u terorističke grupe.

Vazdušni udari u Siriji izvedeni su protiv Jedinica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za zaštitu naroda (YPG), kurdske milicije koja je ključna članica Sirijskih demokratskih snaga (SDF), koje uživaju podršku SAD i približavaju se uporištu Islamske države u Raki, prenosi Rojters.

U saopštenju YPG se navodi da je pogođeno sedište te milicije u blizini granice Sirije sa Turskom, gde se nalazio medija centar, lokalna radio stanica, objekti za komunacije i vojne institucije, pri čemu je 20 boraca ubijeno, a 18 ranjeno.

Ilham Ahmed, visoki kurdski političar koji kopredsedava političkom krilu SDF, rekao je da te snage traže od SAD da im pruže vazdušnu zaštitu od Turske.

Turska vojska je saopštila da su dva regiona koja je gađala postala "teroristička središta", a cilj napada je bio da se PKK spreči da šalje oružje i eksploziv za napade unutar Turske.

Turski udari pokazuju sa kakvim se izazovima suočava koalicija na čelu sa SAD u pokušaju da porazi Islamsku državu u Siriji, a rizikuju i da povećaju tenzije između Vašingtona i Ankare povodom kurdskih boraca koji su ključni u potiskivanju džihadista, zaključuje britanska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRVAVA AKCIJA! Turski avioni bombardovali KURDSKE borce u iračkom regionu Sindžar!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2017

Ubijeno najmanje 20 boraca..Turski vojni avioni bombardovali su danas kurdske borce u iračkom regionu Sindžar i u severoistočnoj Siriji, usmrtivši najmanje 20 njih, u sve oštrijoj borbi protiv grupa koje su pridružene Kurdistanskoj radničkoj partiji (PKK)...Vazdušni udari u Siriji izvedeni su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Turski avioni ubili 70 ekstremista u severnoj Siriji

Izvor: Telegraf.rs, 25.Apr.2017

Turska vojska saopštila je da je danas u iračkom regionu Sindžar i u severnoj Siriji ubila oko 70 ekstremista, pojačavši operacije protiv grupa pridruženih Kurdistanskoj radničkoj partiji (PKK) koju Ankara, SAD i EU svrstavaju u terorističke grupe...Iračka vlada osudila je turske vazdušne napade...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.