Turska zatvorila vazdušni prostor

Izvor: B92, 29.Apr.2023, 23:30

Turska zatvorila vazdušni prostor

Turske vlasti su danas, bez prethodnog upozorenja, zatvorile svoj vazdušni prostor sa niskotarifnu jermensku avio-kompaniju ''FlyOne Armenia''.

"Iz nama neshvatljivih razloga i bez ikakvog vidljivog osnova, turske vazduhoplovne vlasti su poništile dozvolu koju su ranije izdale avio-kompaniji FlyOne Armenia da obavlja letove u Evropi, kroz turski vazdušni prostor", rekao je za agenciju Armenpres Aram Ananjan, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanije FlyOne, prenosi Rojters.

On je naveo da je odluka turskih vlasti doneta bez prethodnog obaveštanja, čime su avio-kompanija i njeni putnici dovedeni u neprijatnu situaciju.

FlyOne Armenia, podružnica moldavske avio-kompanije FlyOne, počela je sa radom u decembru 2021. godine. Turska nije imala diplomatske ili komercijalne veze sa Jermenijom od 1990-ih godina.

Dve nacije su u sukobu prvenstveno zbog toga što Jermenija tvrdi da je Otomansko carstvo sprovelo genocid na milion i po Jermena 1915. godine, što zvanična Ankara poriče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turska zatvorila VAZDUŠNI PROSTOR za jermensku avio-kompaniju

Izvor: Blic, 30.Apr.2023, 07:57

Turske vlasti su danas, bez prethodnog upozorenja, zatvorile svoj vazdušni prostor sa niskotarifnu jermensku avio-kompaniju ''FlyOne Armenia''.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.