Turska vojska: Ne spremamo puč protiv Erdogana

Izvor: Večernje novosti, 31.Mar.2016, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska vojska: Ne spremamo puč protiv Erdogana

Turska vojska saopštila je danas da ne sprema nikakav državni udar protiv predsednika Redžepa Tajipa Edogana i zapretila da će preduzeti zakonske mere protiv svakog ko tvrdi suprotno. Saopštenje vojske, koja se inače retko oglašava, izdato je kako bi se suzbile špekulacije da vojska planira da izvede vojni udar dok se Erdogan nalazi u SAD. Vojska je na svom sajtu objavila da takve "neosnovane informacije" nagrizaju moral u njenim redovima, ne navodeći konkretno izvor optužbi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sprema puč. "Ne dolazi u obzir kompromis sa bilo kakvim ilegalnim akcijama koje bi bile mimo komandnih struktura", navedeno je u saopštenju. Vojska, koja se u Turskoj smatra zaštitnikom sekularnih vrednosti, do sada je u toj zemlji svrgla sa vlasti tri izabrane vlade i jednog premijera. Erdogan je po dolasku na mesto premijera 2003. godine nizom mera znatno smanjio uticaj vojske. On se u nedelju vraća iz SAD u Tursku.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska vojska: Ne spremamo puč protiv Erdogana

Izvor: Blic, 01.Apr.2016, 00:59

Turska vojska saopštila je da ne sprema nikakav državni udar protiv predsednika Redžepa Tajipa Edogana i zapretila da će preduzeti zakonske mere protiv svakog ko tvrdi suprotno...Saopštenje vojske, koja se inače retko oglašava, izdato je kako bi se suzbile spekulacije da vojska planira da izvede...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.