Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2019, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska tvrdi da se Kurdi povlače

Turska vojska je danas saopštila da pomno posmatra povlačenje kurdskih boraca iz severoistočne Sirije i da je zabeležila da je najmanje 125 vozila s borcima napustilo područje.

Navedneo je da je bilo 36 kršenja petodnevnog primirja uspostavljenog uz posredovanje SAD.

Turska je najavila nastavak ofanzive ako kurdski borci ne napuste pograničnu zonu do sutra uveče, kada će se primirje okončati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Američka vlada je posredovala u sklapanju primirja nakon žestokih kritika kod kuće i u inostranstvu da je omogućila tursku invaziju povlačenjem američkih vojnika iz severoistočne Sirije.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Turska: Povlače se kurdski borci, otišlo 125 vozila

Izvor: RTS, 21.Okt.2019

. Turska vojska je saopštila da pomno prati povlačenje kurdskih boraca sa severoistoka Sirije, navodeći da je zabeležila da je najmanje 125 vozila sa borcima napustilo tu oblast.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.