Izvor: MozzartSport.com, 15.Nov.2020, 21:04

Turska stavila Srbiju pred težak zadatak, Bugarska pred ispadanjem u Ligu C

Orlovi moraju da makar ne izgube od Mađarske

Kiks Rusije u Istanbulu, koji značajno usmerava duel Mađarske i Srbije u Budimpešti.

Reprezentacija Turske je na svom terenu pobedila Rusiju i to uz veleobrt. Gubila je, a već do poluvremena je okrenula rezultat i upisala tri značajna boda u 5. kolu Lige nacija – 3:2.

Šta to znači za Srbiju? Da bi Orlovi ostali i teoretski u igri za opstanak, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << moraće večeras makar da osvoje bod protiv Mađarske. U tom slučaju spas bi im donela pobeda nad Rusijom u poslednjem krugu i trijumf naših severnih suseda nad Turcima. Međusobno bolja gol-razlika bi spasla Srbiju.

Naravno, još veće šanse bi bile ukoliko bi tim Ljubiše Tumbakovića slavio večeras na Puškaš areni. Onda bi se situacija u grupi potpuno zakomplikovala.

Ali, imaju i Mađari večeras veliku šansu koju će probati da iskoriste. Ukolio savladaju Srbiju, izbiće na prvo mesto grupe i onda će za tri dana imati šansu da trijumfom nad Turskom na svom terenu izbore promociju u Ligu A.

Impresivan preokret su večeras napravili Turci protiv Rusije. Primili su gol posle velike greške u 11. minutu, Denis Čerišev je postigao pogodak. A, onda je došlo do obrta. Najpre je crveni karton dobio Semenov, jer je napravio faul ispred svog šesnaesterca kao poslednji igrač odbrane. To je osokolilo domaćina, koji je samo tri minuta kasnije preko Karamana izjednačio na 1:1.

Blistao je na terenu Čengiz Under, kojem se sve to vratilo na pravi način tako što je u 32. minutu doneo Turskoj vođstvo od 2:1. Dakle, za ukupno devet minuta Rusija je ostala sa igračem manje i od 1:0 otišla u rezultatski minus – 1:2.

Otvorili su gosti drugo poluvreme velikom šansom koju nije iskoristio Aleksej Mirančuk, a odluka o pobedniku pala je pet minuta kasnije, kada je sudija Marčinjak počastio Tursku penalom, koji objektivno gledano nije bio, jer je Kuzjaev izbacio loptu, a Tufan onda naleteo na njega, ali je Tosun bio precizan sa bele tačke za 3:1.

Nije se Zbornaja predavala, napadala je svom žestinom, uspela da preko Kuzjajeva smanji na 3:2 u 57. minutu, da stvori nekoliko dobrih prilika do kraja, ali su Turci uspeli da sačuvaju prednost i osvoje tri dragocena boda.

Poraz koji će je najverovatnije koštati ispadanja u niži rang doživela je Bugarska na svom terenu od Finske – 2:1.

Sada samo trijumf nad direktnim rivalom Republikom Irskom i to u Dablinu u poslednjem kolu može da spase tim Georgija Demerdžijeva selidbe u Ligu C.

Finska je ponovo u velikom uzletu forme, igra kao u evro kvalifikacijama, a opet blista na terenu Temu Puki, udarna igla belih. On je u Sofiji večeras prvi gol postigao, a za drugi je asistirao Lodu.

Uspeli su Bugari da smanje na 2:1 preko Ilijeva, koji je u 68. minutu iskoristio penal. Bio je to drugi penal za domaće u devet minuta, a prvi je promašio Ivanov. Ofanziva do kraja se nije isplatila ekipi Bugarske.

Ali, utešna vest stigla je iz Kardifa, gde je Vels sa 1:0 savladao Republiku Irsku i time ostavio da se u Dablinu rasplete ko će da ispadne iz grupe. Isto tako, u Kardifu će da se odluči i ko će biti pobednik, ko će preći u Ligu A, Vels ili Finska.

LIGA NACIJA B – 5. KOLO

GRUPA 3

Turska – Rusija 3:2 (2:1)

/Karaman 26, Under 32, Tosun 52p – Čerišev 11, Kuzjajev 57/

20.45 (3,10) Mađarska (3,00) Srbija (2,50)

GRUPA 4

Bugarska – Finska 1:2 (0:2)

/Ilijev 68p – Puki 7, Lod 45/

Vels – Republika Irska 1:0 (0:0)

/Bruks 67/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.