Izvor: Vostok.rs, 07.Sep.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska spremna da prihvati predlog SAD o zajedničkoj operaciji u Siriji

Ankara je spremna da prihvati predlog Vašingtona o zajedničkoj operaciji za oslobađanje sirijske Rake od militanata terorističke organizacije DAEŠ, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

„DAEŠ-ov glavni centar je Raka. Obama mi je rekao da želi nešto da uradi sa nama po pitanju Rake. Odgovorili smo da sa naše strane nema problema. Predložili smo da se predstavnici naših vojska sastanu i razgovaraju o tome kako to da urade“, rekao je Erdogan novinarima u avionu, dok se vraćao sa Samita G20 koji je održan u kineskom Hangdžou, piše „Hurijet“. Erdogan je dodao da Turska treba da pokaže da je aktivna u regionu i da nema pravo da se povlači. Turski lider je naveo da Ankara nema problema sa Vašingtonom po pitanju izvođenja operacije na severu Sirije.

Turska vojska je 24. avgusta počela operaciju „Štit Eufrata“, tokom koje je od terorista oslobođen grad Džarablus. Pritom, Ankara nastavlja operaciju protiv odreda sirijskih Kurda. Raka se nalazi pod kontrolom terorista od 2013. godine. Militanti su ovde stvorili organe upravljanja „kalifata“ i proglasili grad svojom „prestonicom“.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.