Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Avg.2022, 18:01

Turska smanjila kamatnu stopu uprkos inflaciji od skoro 80 odsto

Turska centralna banka smanjila je u četvrtak, 18. avgusta, ključnu kamatnu stopu, uprkos tome što je inflacija dostigla gotovo 80 odsto. Međutim, predsednik Redžep Tajip Erdogan tvrdi da povećanje kamatnih stopa izaziva inflaciju. U saopštenju nakon sastanka odbora za monetarnu politiku, banka je saopštila da je odlučila da smanji referentnu stopu sa 14 na 13 odsto. Erdogan je izvršio pritisak na banku da smanji troškove zaduživanja u pokušaju da podstakne ekonomski rast, investicije i...
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

TURSKA SMANJILA REFERENTNU KAMATNU STOPU Inflacija tokom jula porasla na skoro 80 odsto

Izvor: Blic, 19.Avg.2022, 09:02

Turska centralna banka šokirala je smanjila referentnu kamatnu stopu za 100 baznih poena, uprkos inflaciji u zemlji koja je blizu 80 posto.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.