Turska proizvela lek protiv koronavirusa?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2020, 08:18

Turska proizvela lek protiv koronavirusa?

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su turski naučnici proizveli lek Favipiravir, koji se koristi u lečenju koronavirusa.

Erdogan je najavio nastavak ublažavanja ograničenja uvedenih u cilju sprečavanja širenja korona virusa, prenosi agencija Anadolija.

"Moramo da se naviknemo na činjenicu da će se razdoblje koje nazivamo 'novom normalnošću' trajati nešto duže", rekao je Erdogan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nakon sednice vlade.

Erdogan je najavio da će bisokopi i pozorišta ponovo biti otvoreni od 1. jula.

Takođe, građanima starijima od 65 godina biće omogućeno da izlaze svaki dan između 10 i 20 sati, a ograničenje kretanja za mlađe od 18 godina potpuno je ukinuto pod uslovom da budu u pratnji roditelja.

U saopštenju posle sednice vlade navodi se i da će vlada pružiti podsticaje za povećanje zaposlenosti i podršku industriji da održi izvoz i proizvodni rast orijentisan ka oživljavanju ekonomije pogođene pandemijom korona virusa, preneo je u utorak Rojters.

U Turskoj je potvrđeno više od 171.000 slučajeva korona virusa, a preminulo je 4.711 ljudi, navodi agencija Anadolija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.