Turska produžava vanredno stanje za tri meseca

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2017, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska produžava vanredno stanje za tri meseca

Turski nacionalni savet za bezbednost, predvođen predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, danas se izjasnio za novo tromesečno produženje vanrednog stanja koje je na snazi od propalog puča u julu prošle godine, javila je televizija NTV.

Odluka je doneta dva dana pred isticanje te mere, i dan posle pobede Erdogana na referendumu na kome je traženo usvajanje ustavnih reformi o proširenju predsedničkih ovlašćenja.

"Da bi se osigurao kontinuitet mera za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zaštitu demokratije, principa pravne države i prava i sloboda odlučeno je da se predloži produženje vanrednog stanja", naveo je Savet za bezbednost u saopštenju.

Vanredno stanje je već produženo dva puta, u oktobru i u januaru, a uvedeno je 20. jula, pet dana posle neuspelog puča.

Odluku treba da potvrdi savet ministara.

Više od 47.000 ljudi uhapšeno je za vreme vanrednog stanja u Turskoj, a desetine hiljada zaposlenih u javnom sektoru ostalo je bez radnog mesta, što je izazvalo velike kritike zapada.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Turska produžava vanredno stanje za tri meseca

Izvor: Beta, 17.Apr.2017

Turski Savet ministara odobrio je danas predlog nacionalnog saveta za bezbednost o produžetku vanrednog stanja u zemlji za još tri meseca, a odluku treba da potvrdi i parlament.Nacionalni savet za bezbednost, predvodjen predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, danas se izjasnio za novo tromesečno...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.