Turska pristala da distribuira milion tona ruskog žita

Izvor: B92, 07.Sep.2023, 07:21

Turska pristala da distribuira milion tona ruskog žita

Rusija je danas saopštila da je Turska u principu pristala da bude odgovorna za distribuciju milion metričkih tona žitarica.

Rusija planira da te žitarice pošalje u Afriku po sniženoj ceni uz finansijsku podršku Katara.

"Načelni dogovori su postignuti. Očekujemo da ćemo u bliskoj budućnosti preći na radne kontakte sa svim stranama da bi razradili sve tehničke aspekte šeme za takve isporuke", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško novinarima, javio je Interfaks, a preneo Rojters.

Turska bi se bavila daljim izvozom ruskog žita, ali za sada detalji njene uloge nisu jasni. Moskva je saopštila da je odustala od Crnomorskog sporazuma o žitu jer Zapad nije otklonio prepreke da ona izveze svoje žito i đubrivo, ističući i da je nedovoljno žita stizalo u najsiromašnije zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.