Turska predstavila avion pete generacije VIDEO

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 18:36

Turska predstavila avion pete generacije VIDEO

Turski borbeni avion, čiji je prototip nedavno završen, dobio je ime KAAN, objavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Taj avion, koji bi trebalo da zameni vremešnu flotu aviona F-16, do sada je bio poznato kao TAI TF-Iks, a razvija ga Turska vazduhoplovna industrija (TAI).

Projekat aviona pete generacije započet je 2016. godine, a prototip, koji je završen u martu, predstavljen je danas na događaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Vek budućnosti" u Ankari, u organizaciji TAI, kome je prisustvovao i Erdogan.

Erdogan je kazao da će Turska, zahvaljujući ovoj letelici, biti jedna od samo pet zemalja na svetu koja proizvodi borbene avione pete generacije.

Avion ima dva motora i može da razvije brzinu od 1,8 maha, a odlikuju ga najsavremeniji sistemi, među kojima su i oni za gađanje, niska radarska vidljivost, unutrašnji odeljak za oružje...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZAPADU SE OVO NEĆE SVIDETI! Istorijski dan za Tursku, predstavljen MOĆNI lovac - Erdogan oduševljen! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2023

Turski borbeni avion, čiji je prototip nedavno završen, dobio je ime KAAN, objavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan..Taj avion, koji bi trebalo da zameni vremešnu flotu aviona F-16, do sada je bio poznato kao TAI TF-Iks, a razvija ga Turska vazduhoplovna industrija (TAI)...Projekat aviona...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.