Turska predlaže novu arhitekturu bezbednosti za Rusiju i Zapad

Izvor: B92, 07.Apr.2023, 21:09

Turska predlaže novu arhitekturu bezbednosti za Rusiju i Zapad

Turske vlasti informisale su zapadne zemlje o sadržaju nedavnog razgovora predstavnika turskog predsednika Ibrahima Kalina sa Vladimirom Putinom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije rekao da se Putin sastao s portparolom turskog lidera i razgovarao s njim o realizaciji velikih projekata, uključujući nuklearnu elektranu "Akuju".

Kolumnista "Hurijeta" Hande Firat navodi da su Kalin i Putin na sastanku razgovarali i o rešavanju ukrajinske krize, te da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ruski predsednik izjavio da je spreman da pregovara, ali da je optužio Zapad da sprečava taj proces.

"Turska je predložila stranama da stvore novu arhitekturu bezbednosti između Rusije i Zapada, a pre svega SAD. Turska ostavlja otvorena vrata za taj proces, a sada prenosi sadržaj sastanka s Putinom Zapadu", naveo je autor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.