Turska posna musaka! Recept koji se koristi i kad nije post!

Izvor: Svet plus, 07.Dec.2021, 11:49

Turska posna musaka! Recept koji se koristi i kad nije post!

Turska posna musaka koja oduševljava i najveće ljubitelje mesa! Recept koji se koristi i kad nije post! Ako ne postite, možete da prelijete musaku kiselim mlekom ili pavlakom. 

Potrebno za posnu musaku:

1 kg tikvica,

500 g patlidžana,

1 glavica luka,

2 paprike,

2 krompira,

500 ml paradajz pirea,

so i biber po ukusu,
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
malo maslinovog ulja,

struk mirođije, struk peršuna.


Priprema:

Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju.

U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir. Dodajte začine i sklonite s ringle.

U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte red tikvica i odozgo rasporedite nadev s patlidžanom. Ponavljajte postupak do utroška materijala i završite musaku redom tikvica.

Prelijte sve paradajz pireom i stavite u zagrejanu rernu.

Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom, a po želji možete da dodate i narendan posni kačkavalj.

Ako ne postite, možete da prelijete musaku kiselim mlekom.

Prijatno!

POSNA jela!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.