Turska policija vrši pretres baze Indžirlik

Izvor: Vostok.rs, 18.Jul.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska policija vrši pretres baze "Indžirlik"

Pripadnici turske policije vrše pretres vazdušne baze „Indžirlik“, na kojoj je američka vazdušna koalicija, saopštile su novine „Hurijet“.

Tursko tužilaštvo i policija trenutno sprovode istragu u bazi „Indžirlik“.

Turski premijer Binali Jildirim je u subotu rekao da je vazdušni prostor iznad Turske zatvoren zbog pokušaja državnog prevrata. Američki mediji saopštili su da je baza „Indžirlik“ na jugu Turske bez struje i da lokalne vlasti sprečavaju kretanje u bazu i iz nje.

U nedelju je koalicija predvođena SAD obnovila letove iz baze „Indžirlik“.

Ankara je optužila bivšeg komandanta baze za učešće u pokušaju puča. Sjedinjene Američke Države odbacile su zahtev za azil generala Bekira Erkana Vana.    

U julu 2015. Turska se dogovorila da otvori „Indžirlik“ za američke avione i bespilotne letelice za sprovođenje antiterorističkih operacija protiv položaja DAEŠ-a u Siriji.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.