Turska policija uhapsila novinare zbog navodne špijunaže

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 18:17

Turska policija uhapsila novinare zbog navodne špijunaže

Turska policija je privela dvoje novinara kako bi ih ispitala u okviru istrage o navodnoj političkoj i vojnoj špijunaži, prenela je državna agencija Anadolija.

Policija za borbu protiv terorizma privela je i ispitivala Ismaila Dukela sa TV kanala TELE1 i Mujeseru Jildiz sa veb-portala Oda TV, prenosi Asošiejted pres pozivajući se na agenciju.

Na portalu Oda TV su rekli da je Jildiz, koja je izveštavala o vojnim temama, uhapšena nakon što je policija upala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u njen stan, pretresla ga i zaplenila materijal.

Prošlog meseca vlasti su optužile sedam novinara, uključujući dva urednika portala Oda TV, za kršenje zakona koji regulišu rad obaveštajne agencije, preciznije zbog izveštavanja o smrti obaveštajnog službenika koji je navodno ubijen u Libiji. Novinarima će biti suđeno ovog meseca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.