Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2016, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska policija pritvorila dopisnicu BBC-a

ANKARA - Turska policija danas je pritvorila dopisnicu BBC-a koja je izvještavala o nemirima na sjeveroistoku Turske, potvrdila je ta britanska medijska mreža.

Novinarka Hatidže Kamer koja radi za turski servis BBC-a pritvorena je u provinciji Sirt. Ona je pratila incident u rudniku u toj oblasti u kojem je nekoliko radnika poginulo, a još je u toku spasilačka operacija onih koji su ostali zarobljeni.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />BBC navodi da ne postoji opravdan razlog za hapšenje njihove dopisnice koja je i na čelu lokalnog udruženja novinara.

Turska je tokom proteklih mjeseci pojačala mjere protiv medija, zatvorivši više od 170 redakcija, od kojih su mnoge bile na većinski kurdskom jugoistoku Turske.

U pritvoru se trenutno nalazi više od 120 novinara, prenosi Index.hr.

U Turskoj je od jula, kad je frakcija vojske pokušala da izvrši puč, uvedeno vanredno stanje koje je državi olakšalo borbu protiv svojih neistomišljenika, navodi Index.hr.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Turska policija pritvorila dopisnicu Bi-Bi-Sija

Izvor: RTS, 26.Nov.2016

Hatidže Kamer, novinarka koja radi za turski servis "Bi-Bi-Sija" uhapšena je u provinciji Sirt, nakon što je izveštavala o nemirima na severoistoku Turske, potvrdila je ta britanska medijska mreža. . Novinarka Bi-Bi-Sija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.