Turska pica sa mlevenim mesom – prste da poližete

Izvor: B92, 19.Sep.2023, 10:11

Turska pica sa mlevenim mesom – prste da poližete

Lahmadžun, takođe poznat kao turska pica je začinjeno tursko jelo od mešavine govedine i namaza na tankoj kori.

Tradicionalno se jede uz salatu i crvene ljute papričice.

Evo kako da napravite tursku picu i uživate u ovom pikantnom jelu:

Sastojci potrebni za koru:

5 šoljica belog brašna

1 ½ šolje mleka (ili vode, ali ako koristite mleko, kora će dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lepu zlatnu boju)

četvrtina šolje ulja

3 kašike soli

1 kašika šećera

10 g kvasca

Za začinjenu govedinu:

450 g mlevene govedine

1 crvena paprika

zeleni biber

2 paradajza

1 velika glavica crnog luka

1 kašika paradajza

1 ½ kašika kumina

1 ½ kašika bibera

3 kašike soli

seckani peršun

petina šolje maslinovog ulja

Priprema:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.