Turska obećala SAD-u recipročne mere

Izvor: Vostok.rs, 06.Maj.2018, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska obećala SAD-u recipročne mere

Turska će uvesti recopročne mere prema Sjedinjenim Državama ako Vašington blokira isporuku aviona "F-35" Ankari, rekao je ministar spoljnih poslova Mevlut Čavusoglu u intervjuu za "Si-en-en Turk".

Ministar je rekao da će sledeće nedelje posetiti SAD, gde će razgovarati o ovom pitanju. Prema njegovim rečima, obustavljanje prodaje aviona "F-35" nije prihvatljivo.

Sredinom aprila, pomoćnik američkog državnog sekretara Ves Mičel, rekao je da kupovina Ankare ruskih PVO sistema "S400" može negativno uticati na isporuku "F-35" Turskoj. Turska je saopštila da ne prihvata jezik sankcija u tom pogledu.

Pored toga, krajem prošlog meseca, objavljeno je da grupa američkih senatora želi da blokira isporuku američkih aviona Ankari.

Turska i Rusija potpisale su ugovor o kreditu za nabavku S-400, krajem prošle godine. Istovremeno, u Vašingtonu su izrazili nezadovoljstvo. Pentagon je rekao da Ankara treba da kupi protivavionske raketne sisteme "u skladu sa standardima NATO-a".

Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TURSKA: Ako nam SAD uvedu sankcije na kupovinu oružja, uzvratićemo!

Izvor: Kurir, 06.Maj.2018

Ukoliko SAD usvoje predloženi zakon kojim će obustaviti prodaju oružja Turskoj, ta država će na to uzvratiti, izjavio je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.