Turska o napadu na Siriju: Primerena reakcija glasnika savesti čovečanstva

Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska o napadu na Siriju: Primerena reakcija glasnika savesti čovečanstva

Pozdravljamo operaciju koja je glasnik savesti čovečanstva za razliku od napada u Dumi, gde postoji vrlo snažna sumnja da iza njega stoji Asadov režim, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Turske.

Turska operaciju SAD, Velike Britanije i Francuske protiv sirijskog režima smatra "primerenom reakcijom".

U saopštenju se naglašava da je "jasno da Asadov režim već više od sedam godina vrši nasilje nad vlastitim narodom koristeći konvencionalno i hemijsko oružje i time čini ratne zločine i zločine protiv čovečnosti".

"Kako počinioci ovih zločina ne bi ostali nekažnjeni, te kako bi se u budućnosti sprečilo korišćenje hemijskog oružja, neophodno je da, prvenstveno članice Saveta bezbednosti UN, ali i cela međunarodna zajednica, usaglase zajedničke korake na tom planu.", kaže se u saopštenju.

Čitajte više na Napadi SAD, Francuske i Velike Britanije na Siriju

Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.