Turska mora da pravi razliku između terorista i opozicije u Idlibu

Izvor: B92, 11.Nov.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Turska mora da pravi razliku između terorista i opozicije u Idlibu"

Jerevan -- Ankara mora da poštuje svoje obaveze i pravi razliku između terorista pokreta Džabhat al-Nusra i sirijske opozicije kako bi eliminisala uzrok tenzija u Idlibu.

To je poručio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Terorizam je iskorenjen praktično u celoj Siriji. Leglo ostaje u zoni Idliba koje mora da se eliminise po sporazumu Rusije i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Turske. Zato, Turska mora da poštuje svoje obaveze i napravi razliku između patriotski opredeljene opozicije i terorista Džabhat al-Nusre koji su tamo, menjaju imena, ali zapravo ostaju isti", rekao je Lavrov studentima Diplomatske akademije u Jerevanu.

Takođe je ukazao na još jedno žarište tenzija na istočnoj obali Eufrata gde je glavni razlog za to "apsolutno nelegitimno" prisustvo američkih snaga, prenosi TAS S.

Ipak, borba protiv terorizma se nastavlja u Siriji u okviru timskog rada Rusije, Turske i Irana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LAVROV OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE O SIRIJI! RAT JE MOGAO BITI ZAVRŠEN PRE 6 GODINA: Rusija i SAD započele su pregovore, a onda su Ameri počeli da zatežu oko jedne stvari

Izvor: Kurir, 12.Nov.2019, 15:52

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov otkrio je da su Rusija i Amerika još 2013. godine bile blizu dogovora po pitanju Sirije, ali su oni propali jer Vašington nije hteo da razgraniči teroriste Al Nusra od opozicije u Siriji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.