Turska kritikovala veto SAD na rezoluciju o Jerusalimu

Izvor: N1 televizija, 18.Dec.2017, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska kritikovala veto SAD na rezoluciju o Jerusalimu

Turska je kritikovala veto SAD na rezoluciju UN kojom bi se zahtevalo od predsednika Donalda Trampa da povuče saopštenje o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela, ocenivši da je Vašington izgubio svoju nepristrasnost na Bliskom istoku.

U saopštenju turskog Ministarstva spoljnih poslova je navedeno da činjenica da je "za" rezoluciju glasalo 14 preostalih članova Saveta bezbednosti UN "najkonkretniji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pokazatelj nelegitimiteta" odluke SAD o Jerusalimu.

Dodaje se da je veto ostavio SB UN u "stanju neuspeha" i najavljuje da će Turska nastaviti da podržava palestinsku državu i njen narod.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je jedan od najvećih kritičara Trampove odluke da prizna Jerusalim kao samo izraelski. Prošle nedelje je na samitu Organizacije islamske saradnje koja broji 57 zemalja istočni Jerusalim proglašen glavnim gradom okupirane Palestine.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.