Turska kritikovala izjavu francuskog ministra o slučaju Kašogi

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Nov.2018, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska kritikovala izjavu francuskog ministra o slučaju Kašogi

Turske vlasti su danas ocenile kao neprihvatljivu izjavu šefa francuske diplomatije Žan-Iva Le Driana koji je rekao da predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan "igra političku igru" vezano za slučaj ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija.

"Smatramo neprihvatljivim da on (Le Drian) optužuje predsednika Erdogana da igra političku igru", izjavio je predstavnik za medije turskog predsedništva Fahretin Altun i dodao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Turska s Francuskom podelila dokaze o ubistvu saudijskog novinara.

Francuski ministar juče je rekao da još nema saznanja o prenetim turskim informacijama vezanim za ubistvo Kašogija 2. oktobra u saudijskom konzultatu u Istanbulu.

Erdogan je u subotu rekao da je informacije koje poseduje Turska preneo Vašingtonu, Berlinu, Parizu i Londonu.

Na pitanje novinara da Erdogan možda nije rekao istinu, Le Drian je odgovorio da predsednik Turske "igra političku igru" u tom slučaju ubistva.

Francuski ministar je dodao da se još ne zna istina o okolnostima i počiniocima ubistva novinara.

Za sada je samo kanadski premijer Džastin Trudo rekao da je njegova zemlja dobila turske informacije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko je sve dobio snimke u vezi s ubistvom Kašogija?

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Nov.2018

ISTANBUL - Direktor komunikacija turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana izjavio je danas da je neprihvatljivo da francuski ministar inostranih poslova Žan-Iv Le Drijan optuži predsjednika Turske da igra političke igre u slučaju ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.