Turska kafa: Pravilan način pripreme i nekoliko caka za savršen ukus!

Izvor: Svet plus, 10.Jan.2020, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska kafa: Pravilan način pripreme i nekoliko caka za savršen ukus!

Spremanje turske kafe je nešto što većina nas zna i priprema ove kafe je prilično lak zadatak, čak i za one koji nisu neki majstori u kuhinji. Međutim, da bi turska kafa dobila pravi autentični ukus, potrebno je da zadovoljite nekoliko koraka. Pravilan način pripreme i nekoliko caka za savršen ukus!

Da biste pripremili pravu tursku kafu, potrebno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << da imate i dobru džezvu, a pravi majstori kažu da je ona od bakra najbolja. Ipak,svaka druga metalna džezva će takođe odlično poslužiti. U džezvu sipajte određenu količinu vode, a ako pijete slatku kafu, onda već tada sipajte šećer. Šećer će se rastopiti u vodi i učniti da kafa postane ukusnija.

Kafe majstori kažu da je pravilna mera jedna kašikica kafe za jednu šolju, tako  da je najbolje da se toga pridržavate. Kada sipate kafu u džezvu, dobro promešajte i sačekajte da kafa provri. Primetićete da se stvara crni krug pene na sredini kafe. Kada kafa provri i počne da raste, sklonite je sa vatre, a zatim kašičicom uhvatite malo pene i ravnomerno je raspodelite u šolje koje ste pripremili. Zatim kafu ponovo vratite na vatru dok se ona još jednom ne podigne. Kafu zatim lagano sipajte u šolje, kako bi ona zadržala svoju teksturu.

Na ovaj način pripremićete pravu i autentičnu tursku kafu koja će se svideti svima.

Pogledajte video klip:

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.