Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2016, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska deportovala oko 3.300 osumnjičenih džihadista

Turska je deportovala više od 3.300 stranaca zbog sumnje da su povezani sa džihadistima, posebno s Islamskom državom, i zabranila ulaz u zemlju za 41.000 stranaca u okviru borbe protiv te terorističke organizacije.

Portparol predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Ibrahim Kalin izjavio je danas novinarma da su turski timovi za profilisanje intervjuisali 9.500 ljudi po njihovom dolasku u Tursku i da je posle toga za oko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 2.000 njih zabranjen ulaz u Tursku.

U policijskim operacijama uhapšeno je oko 2.770 osumnjičenih, od kojih su gotovo polovina stranci, a protiv 954 je pokrenut krivični postupak, rekao je Kalin.

Turske vlasti nisu želele da objave više detalja o osumnjičenima, njihovoj nacionalnosti, kao ni o zemljama u koje su deportovane.

Turska državna novinska agencija Anadolihja prenosi, pozivajući se na neimenovane vojne izvore, da je od januara gotovo 900 navodnih pripadnika Islamske države ubijeno u turskim artiljerijskim i vazdušnim napadima na tu grupu u Siriji.

Turska je preuzela veću ulogu u borbi protiv Islamske države otvaranjem vazduhoplovne baze na jugu Turske za koaliciju predvođenu SAD i jačanjem kontrole granica.

U Turskoj su od jula izvedena četiri smrtonosna bombaška napada za koje se odgovornost pripisuje Islamskoj državi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska deportirala više od tri tisuće stranaca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Apr.2016

Turska je deportirala  više od 3.300 stranaca zbog sumnje da su povezani sa militantnima, posebno grupom  Islamska država, i zabranila ulaz u zemlju za 41.000 stranaca u okviru borbe protiv te terorističke organizacije...Ibrahim Kalin, glasnogovornik predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana izjavio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.