Turska će kupiti od Rusije „S-400“ uprkos mogućim sankcijama SAD-a

Izvor: Vostok.rs, 08.Maj.2018, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska će kupiti od Rusije „S-400“ uprkos mogućim sankcijama SAD-a

Rusija će dostaviti PVO sisteme "S-400" Turskoj u dogovorenom vremenskom roku, a moguće sankcije Sjedinjenih Država neće imati nikakvog uticaja na to, izjavio je Ismaiil Demir, šef Sekretarijata Turske odbrambene industrije.

"Okvirni sporazum je definisan, a turska strana je izrazila sve uslove. Postoji niz zahteva. Neki od njih su poznati javnosti. Ne postoje problemi sa ispunjavanjem ovih zahteva. Implementacija sporazuma nastavlja se u skladu sa prvobitnim sporazumima", rekao je Demir.

On se osvrnuo i na moguće sankcije protiv Turske u vezi sa kupovinom "S-400". Prema njegovim rečima, Ankara zna o tim porukama, ali turski lideri i Rusija su doneli jasnu odluku.

"Ovo nije dečija igra, kada danas govorite jedno, a već sutra drugo. Drugi scenario bi bio u suprotnosti sa principima države. Aktivnosti Turske odbrambene industrije se sprovode u skladu sa državnom politikom. Izuzetno je važno donositi nezavisne odluke i sprovoditi politiku u skladu sa interesima naše zemlje. Očekujemo da turski saveznici ne menjaju jedno pitanje sa drugim, da procene situaciju i da se oslanjaju na zdrav razum", rekao je Demir.

 

Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"To nisu dečije igre, Turska će sigurno kupiti S-400 od Rusije"

Izvor: Vesti-online.com, 08.Maj.2018

Rusija će isporučiti Turskoj protivvazdušne raketne komplekse S-400 u dogovorenom roku, izjavio je šef sekretarijata za vojnu industriju Turske (SSM) Ismail Demir u intervjuu "Anadoliji"...Demir je prokomentarisao informaciju o mogućim sankcijama protiv Turske zbog kupovine S-400. Po njegovim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.