Turska: Žena planirala samoubilački napad

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Žena planirala samoubilački napad

Turska je uhapsila islamistkinju povezanu sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana (PKK) osumnjičenu da je planirala da izvede samoubilački napad.

Hapšenje 21-godišnje žene čiji inicijali su R.I. u Ankari usledilo je nakon što se ovaj grad našao na meti dva samoubilačka bombaška napada za koji su odgovornost preuzeli kurdski ekstremisti, prenosi AFP.

Za njom je organizovana potera nakon što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kod jednog kurdskog ekstremiste ubijenog u regionu Mardin na jugoistoku Turske pronađena digitalna baza podataka među kojima je i njeno ime, javila je turska agencija Dogan.

Datum njenog suđenja islamistkinji treba da bude određen, prenosi AFP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turska: Uhapšena devojka koja je planirala SAMOUBILAČKI NAPAD u Ankari

Izvor: Blic, 06.Apr.2016

Turska je uhapsila devojku povezanu sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana (PKK) osumnjičenu da je planirala da izvede samoubilački napad, prenose danas turski mediji...Hapšenje devojke R.I. (21) u Ankari usledilo je nakon što se ovaj grad našao na meti dva samoubilačka bombaška napada...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.