Turska: Tužilaštvo traži doživotnu robiju za više od 200 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2018, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Tužilaštvo traži doživotnu robiju za više od 200 ljudi

Tursko tužilaštvo zatražilo je danas doživotne zatvorske kazne za više od 200 ljudi, među kojima ima i bivših generala, optuženih da su predvodili neuspeli vojni puč 2016. godine.

Agencija Anadolija navodi da je tužilaštvo zatražilo izricanje doživotne robije za Akina Ozturka, bivšeg komandanta vazduhoplovnih snaga i druge optužne.

Optužnica ih tereti za zločine protiv države, predvođene oružane terorističke grupe, pokušaj ubistva predsednika, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i za smrt 249 ljudi.

Ovo je samo jedno od nekoliko suđenja u Turskoj u vezi sa neuspelim vojnim pučem koji su, prema tvrdnjama vlade, pokrenule pristalice imama Fetulaha Gulena. Gulen, koji živi u egzilu u SAD, odbacuje optužbe Ankare.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tužilaštvo u Turskoj traži doživotnu robiju za više od 200 pučista

Izvor: RTS, 09.Maj.2018

. Tursko tužilaštvo zatražilo je doživotne zatvorske kazne za više od 200 ljudi, među kojima ima i bivših generala, optuženih da su predvodili neuspeli vojni puč 2016. godine.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.