Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2016, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska Srbiji izručila vođu džihadista iz Tutina

Tefik Mujović (36), rodom iz Tutina, koga su srpske obavještajne službe označile kao osobu od koje "prijeti najveća opasnost širenja `Islamske države` u Srbiji i mogućih terorističkih napada", isporučen je iz Turske srpskim vlastima

Protiv njega je bila raspisana međunarodna Interpolova potjernica na osnovu koje je i uhapšen, pišu Novosti.

Protiv Mujovića u septembru 2014. godine Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal podiglo je optužnicu na >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << osnovu koje je u martu prošle godine pred Specijalnim sudom počeo glavni pretres u njegovom odsustvu.

On je uhapšen na granici sa Sirijom, a Srbiji je izručen krajem aprila.

Prema podacima bezbjednosnih službi, Mujović je bio angažovan na širenju radikalnog islama u svim zemljama u regionu. Vehabijske ideje, kako se navodi, prihvatio je u Jemenu, gdje je završio teološki fakultet. Navodno, borbeno ime mu je Ebu Talha Jemenac, a koristio je i dokumenta na ime Ali Selim el Mazi, sa kojima je i uhapšen.

Novosti navode da je Mujović preko Fejsbuka propagirao terorizam i pozivao na samoubilačke akcije u Srbiji i Evropi.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vođa džihadista izručen Srbiji

Izvor: Radio 021, 25.Maj.2016

Tefik Mujović (36), rodom iz Tutina, koga su srpske obaveštajne službe označile kao osobu od koje "preti najveća opasnost širenja `Islamske države` u Srbiji i mogućih terorističkih napada", izručen je iz Turske srpskim vlastima...Protiv njega je bila raspisana međunarodna Interpolova poternica...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.