Turska: Ruski ambasador ubijen po nalogu Gulenovih ljudi

Izvor: Blic, 12.Jun.2017, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Ruski ambasador ubijen po nalogu Gulenovih ljudi

Iz kancelarije turskog Državnog tužilaštva u Ankari danas je saopšteno da je ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov ubijen po nalogu pristalica Fetulahove terorističke organizacije (FETO), na čijem čelu se nalazi turski vesrki propovednik nastanjen u SAD Fetulah Gulen, objavila je turska televizija NTV, prenosi TASS.

Navodi se da je počinioca ubistva iz decembra prošle godine, turskog policajca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji nije bio na dužnosti Mevluta Merta Altintasa, kontaktiralo petoro ljudi koji su članovi FETO.

Prema navodima istražitelja, Altintas se susreo sa jednim od članova te organizacije u hotelu sa pet zvezdica na Kipru, gde je dobio uputstva kako da ubije ruskog ambasadora.

TAS S podseća da je ambasador Karlov ubijen iz pištolja dok je držao govor na otvaranju izložbe fotografija, a napadača su, po tvrdnji turskih vlasti, odmah ubili pripadnici bezbednosnih snaga.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ubistvo Karlova proglasilo je terorističkim napadom.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.