Turska: Rusija je odgovorna

Izvor: B92, 22.Jan.2020, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Rusija je odgovorna

Davos -- Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da je Rusija odgovorna za zaustavljanje napada sirijske vlade.

Vazdušni napadi i granatiranje su deo ofanzive sirijske vlade na severozapadnu provinciju Idlib, poslednje uporište pobunjenika u zemlji i delove obližnje provincije Alepo, preneo je AP.

Napadi su usledili uprkos sporazumu o prekidu neprijateljstava između Rusije i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Turske koji je stupio na snagu početkom meseca. "Rusija je garant (sirijskog) režima'', rekao je Čavusoglu na panelu na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

"Rusija je obavezna da zaustavi ovu agresiju", istakao je on.

Prema Čavušogluovim rečima, situacija u Idlibu je glavni fokus Turske, jer sirijski režim povećava svoju agresiju. "Već je 400.000 ljudi raseljeno i prebačeno prema našoj granici'', dodao je Čavušoglu.

Turski ministar spoljnih poslova je kazao da će Turska nastaviti da radi sa Rusijom u Siriji uprkos tome što se nalaze na suprotnim stranama.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.