Turska: Razrešeno 2.745 sudija, privedeno njih 140

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jul.2016, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Razrešeno 2.745 sudija, privedeno njih 140

Turske vlasti razrešile su 2.745 sudija širom zemlje, posle u petak neuspelo izvedenog pokušaja vojnog udara, javila je turska državna agencija "Anadolija".

Kako prenosi CNN, državni tužilac iz Ankare je saopštio da je privedeno 140 članova Vrhovnog suda i 48 članova Državnog saveta, u vezi sa pokušajem državnog udara koji se desio u petak uveče >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Turskoj.

Državni savet Turske je najviši upravni sud ove zemlje i njegovo sedište se nalazi u Ankari. Pri Državnom savetu nalazi se državni tužilac.

Visoki savet sudija i tužilaca Turske održao je hitan sastanak samo nekoliko sati posle neuspelog pokušaja vojnog puča. Taj sastanak je sazvan kako bi se razmotrile mere protiv članova koji su povezani sa pokretom turskog verskog vođe Fetulaha Gilema. Kako se navodi, iz članstva u tom telu isključeno je pet sudija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.