Izvor: Nezavisne Novine, 08.Avg.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Privedeno 10 stranaca, sumnja se na veze s Gulenom

ANKARA - U Turskoj je privedeno 10 stranih državljana osumnjičenih da su povezani s muslimanskim sveštenikom Fetulahom Gulenom koga Ankara optužuje za organizovanje puča

To je izjavio zamjenik turskog premijera Numan Kurtulmus.

Najmanje četvorica osumnjičenih su zvanično uhapšeni dok im ne počne suđenje, rekao je Kurtulmus, ne navodeći koje su nacionalnosti.

Među privedenima je i jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << osoba koja je u Tursku u subotu ilegalno ušla iz Sirije.

Gulen, koji od 1999. godine živi u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji i protiv kojeg je izdat nalog za hapšenje, odbacuje sve optužbe da je umiješan u pokušaj državnog udara 15. jula.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.